Nieuws

Avocado-olie van Infinity Foods

Avocado olie van Infinity Foods Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Avocado-olie heeft een nootachtige en licht bittere smaak. De olie van Infinity Foods uit Engeland is te koop in flesjes van 250 milliliter. Een klein flesje maar omdat de olie veel smaak heeft kun je hier wel even mee vooruit. Vooral milde sla zoals botersla geeft je hier een heerlijke smaak mee. Giet milde olijfolie en avocado-olie in een verhouding 1/1 over goed drooggemaakte sla en maal er wat zout over. Je hebt nu al een heerlijke salade die je natuurlijk naar wens uit kunt breiden. (meer…)

Paardenbloemblad, een lekker bittere groente

Paardenbloemblad Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 8 reacties

Op de markt aan de Maybachufer in Neukölln in Berlijn kocht ik deze prachtige groente. De Duitse naam is Löwenzahn. Het is de gekweekte variant van paardenbloemblad. Volgens de verkoper is het een heerlijke groente. Hij is lekker om op te bakken, als sla te eten en ook in de soep. In Nederland heb ik deze groente nog nooit te koop gezien. Hier kostte het maar €1,20 per kilo. Tijd om goed in te slaan dus. (meer…)

Zeesla een column van Fred de Vries

Zeesla Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 1 reactie

Sonja Bakker zegt dat sla gezond is en dus is het zo. Niet iedere sla is echter zo gezond want Jan Wolkers schreef ooit een heel boek over gifsla (Lactuca virosa). Zeesla (Ulva lactuca) is, zoals de geslachtsnaam al aangeeft, geen familie van de normale sla en dat klopt want zeesla is een wier. (meer…)

Radicchio

Radicchio Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 16 reacties

Radicchio is nauw verwant aan witlof. Dat is ook duidelijk te proeven aan de wat bittere smaak. Deze smaak wordt milder wanneer deze groente gekookt of geroosterd word. Radicchio is een echt streekproduct en heeft zelfs een beschermde oorsprongs bepaling. Dit wil zeggen dat deze rassen alleen deze naam mogen dragen als ze ook daadwerkelijk in de betreffende regio of plaats geteeld zijn. Een Radicchio di Chioggia mag dus niet uit Nederland komen. (meer…)

Salatrio, drie soorten sla als één plantje verkocht

Salatrio Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 10 reacties

Bij Kaiser’s supermarkt in Berlijn kocht ik Salatrio. Dit type sla is ook bekend onder de naam kluitsla. Je koopt 3 soorten sla op één kluit. Hierdoor blijft de sla langer vers. Handig voor de supermarkt (minder bedorven product) en voor de klant want die hoeft ook minder sla weg te gooien. Salatrio bevat Lollo Rosso, Lollo Biondo en eikenblad sla. Hier maak je dus een hele mooie gemengde sla van terwijl je maar een “krop” sla inkoopt. (meer…)

Pijnboompittenolie uit Siberië van AIU

Pijnboompittenolie uit Siberië van AIU Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 4 reacties

Op de Grüne Woche in Berlijn ontdekte ik mooie pijnboompittenolie van AIU uit Siberië. Rusland had een hele eigen hal met allemaal Russische producten en producenten. Alles zag er mooi verzorgd uit. Grote flatscreens met high tech producten en productieprocessen. Niks bijzonders, behalve dat alles in het Russisch is! Dat is niet alleen een andere taal maar ook een ander schrift! Van alle prachtige zaken begrijp je als normale bezoeker dus niets! (meer…)

Over deze site

Sla.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Sla.nl alles over het doel van deze site.