Avocado-olie van Infinity Foods

18 juni 2012

Avocado olie van Infinity Foods Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Avocado-olie heeft een nootachtige en licht bittere smaak. De olie van Infinity Foods uit Engeland is te koop in flesjes van 250 milliliter. Een klein flesje maar omdat de olie veel smaak heeft kun je hier wel even mee vooruit. Vooral milde sla zoals botersla geeft je hier een heerlijke smaak mee. Giet milde olijfolie en avocado-olie in een verhouding 1/1 over goed drooggemaakte sla en maal er wat zout over. Je hebt nu al een heerlijke salade die je natuurlijk naar wens uit kunt breiden.

Ook in een dressing of vinaigrette, eventueel met citroensap is dit een heerlijke olie. Verder is de olie lekker als dip voor lekker brood of als smaakmaker over pasta.

De avocado-olie komt uit Zuid-Afrika en is koudgeperst en biologisch. Avocado-olie bevat geen cholesterol en bevat veel vitamine E, onverzadigd vet en beta sitosterol. Dat moest ik even nazoeken maar het is een stof die net zoals verschillende andere plantensterolen het LDL-cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. Super gezond dus.

Avocado-olie kun je ook gebruiken om op zeer hoge temperaturen te bakken of grillen. Het rookpunt ligt op 271°C. Het rookpunt is het punt waarop olie begint te roken of branden. Dit geeft een slechte smaak. Denk maar aan het bakken in te heet geworden boter (rookpunt 177°C). Niet lekker en ongezond. Maar met deze olie kun je dus erg heet bakken.

Ik kocht deze olie in Rio de Bio in Utrecht. Meer informatie over de maker van deze olie vind je op de site van Infinity Foods een biologische coöperatie.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Sla.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Sla.nl alles over het doel van deze site.