Salatrio, drie soorten sla als één plantje verkocht

13 januari 2012

Salatrio Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Bij Kaiser’s supermarkt in Berlijn kocht ik Salatrio. Dit type sla is ook bekend onder de naam kluitsla. Je koopt 3 soorten sla op één kluit. Hierdoor blijft de sla langer vers. Handig voor de supermarkt (minder bedorven product) en voor de klant want die hoeft ook minder sla weg te gooien. Salatrio bevat Lollo Rosso, Lollo Biondo en eikenblad sla. Hier maak je dus een hele mooie gemengde sla van terwijl je maar een “krop” sla inkoopt.

Salatrio, drie soorten sla op een kluit Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Er is niets mis met een gewone krop sla maar een mooie gemengde salade ziet er natuurlijk beter uit. Supermarkten bieden daarom allerlei slamixen aan die al gewassen en gemengd zijn. In deze mixen zitten allerlei soorten die per stuk spotgoedkoop ingekocht worden. De teler heeft hier dus niets aan. Bij Salatrio levert de teler een innovatie. Salatrio kost €1,99 in vergelijking tot €0,70 voor een normale krop sla.

Wat onderzoek wijst uit dat Salatrio geteeld wordt door een Nederlands familiebedrijf uit Beesel: Deliscious. Het bedrijf wordt gerund door de broers Delissen. Ik ben geen nationalist maar vind het toch wel heel leuk dat ik in Berlijn zo’n Nederlands top product gekocht heb! Maar het word nog mooier. Deliscious heeft zelfs een eigen Youtube kanaal. Hier is te zien hoe het teeltproces werkt. Bekijk deze prachtige video maar eens!

Meer informatie over deze innovatieve slatelers vind je op de site van Deliscious.

Reacties

 1. Monique 15 februari 2012 20:03 uur

  Hallo Okke, ik koop deze sla al sinds enkele jaren bij onze kleine supermarkt in Noord-Brabant, juist vanwege de smaak en het gemak dat de sla met kluit verkocht wordt. Ik giet altijd nog een klein beetje water in de zak op de grondkluit en heb zo lekker lang verse sla op voorraad in de periodes dat mijn eigen groentetuin (in de donkere maanden) nog niet produktief is. Het filmpje is ook erg leuk om te zien. Goede tip.

 2. Okke Amerongen 15 februari 2012 20:29 uur

  Hallo Monique, Goede tip om een scheutje water bij de kluit te doen. Houdbaarheid is bij sla zeker belangrijk. Zeker omdat je niet altijd in een keer een hele krop op eet.

 3. Esther 5 maart 2012 19:28 uur

  Het is zeker een leuk idee,3 verschillende soorten op een kluit…
  Gewoon 3 verschillende zaadjes
  Zou je 1 zaadje in 1 potje doen…had de plant meer ruimte om groter te groeien en meer bladeren te kunnen maken,dan 3 bijeen,want eigenlijk staan ze veels te kort kort bijeen.

 4. Okke Amerongen 6 maart 2012 16:49 uur

  Hallo Esther, Je hebt helemaal gelijk. De drie zaadjes hadden ook 3 mooie kroppen sla kunnen worden als ze de ruimte hadden gekregen. Het voordeel is hier dat je 3 soorten hebt in 1 aankoop en dat het wat langer houdbaar blijft dan bijvoorbeeld een zak gemengde slablaadjes.

 5. corrie 7 maart 2012 14:53 uur

  Waar kan ik deze sla kopen?Ik heb deze sla nog nooit gezien.Wij zijn sla eters.Heerlijk!!!!!

 6. Okke Amerongen 7 maart 2012 16:38 uur

  Hallo Corrie, Ik heb even voor je gekeken en hier zijn de verkooppunten van salatrio te vinden. Ik hoop dat er een bij je in de buurt zit.

 7. Esther 7 maart 2012 17:37 uur

  Je kunt ze ook los kopen …dan zijn het de soorten, lollo rosso,eikenblad sla en gewone sla.
  Het bedrijf in Beesel,ligt niet zo ver uit de buurt van mij..
  Volgens mij is dat bedrijf ook al eens op TV geweest.
  Normaal word zo’n kluitje sla in de grond gepoot…maar dat Beeselse bedrijf, kwam op het idee om dat op deze manier aan de man te brengen, een betere verkoop strategie …een schot in de roos dus..

 8. Okke Amerongen 11 maart 2012 08:26 uur

  Hallo Esther, Inderdaad een mooie verkooptruc. Het is ze van harte gegund!

 9. Irene Dirkse- Hartsteen 21 maart 2012 23:49 uur

  Hi Okke,
  Bij een AH in Rotterdam Kralingen heb ik, als ik me niet vergis, toch zeker al 1,5 jaar met enige regelmaat de “sla-combi uit 3 componenten” gespot en gekocht. Ik vind het een lumineus idee van de kweker.
  Irene.

 10. Okke Amerongen 30 maart 2012 13:32 uur

  Hallo Irene, Inderdaad een geweldig idee. Altijd leuk om een teler te zien die zo iets innovatiefs bedenkt!

Over deze site

Sla.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Sla.nl alles over het doel van deze site.