Over Sla.nl

Sla is een van de meest gegeten groente. Je eet het vaak zonder er aandacht aan te besteden. In restaurants krijg je het als garnituur bij een hoofdgerecht. Als het tegenzit krijg je wat rauwkost met een treurig blaadje sla. Daarmee doe je sla geen recht. Sla is een heerlijke groente, waar in tegenstelling tot veel andere groente, nog veel variatie van te koop is.

In de jaren tachtig kreeg je ineens overal ijsbergsla bij. Een lang houdbare en vrij smakeloze sla. De laatste jaren zie je gelukkig weer meer variatie in sla. Ook bij supermarkten vind je pluksla, gewone kropsla en kleine kropjes. Bij goede groenteboeren vind je ook radicchio, friseesla en nog veel meer lekkers. Ook zie ik overal weer de ouderwetse kropsla, ook wel botersla genoemd, te koop. Heerlijk!

Op deze site wil ik sla weer de aandacht geven die het verdient. Puristisch wil ik er niet over doen. Radicchio is eigenlijk een witlof en friseesla is andijvie. Als mensen het eten als sla of het sla noemen krijgt het een plek op deze site.

Ik wens je veel lees en kookplezier met sla,

Okke

Over deze site

Sla.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Sla.nl alles over het doel van deze site.