Erwten slasoep met stilton

Erwten slasoep met stilton Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 4 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

  • 1/2 krop sla (botersla)
  • 500 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram stilton
  • 200 gram witte bonen (uit blik of pot)
  • 1 ui fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 50 milliliter witte wijn (optioneel)

Sla is per definitie een koud gerecht. Dat is althans wat de meeste mensen denken. Het klopt alleen niet. Sla is ook warm bereid heel lekker. Bijvoorbeeld in deze erwten slasoep.

Verwarm de bouillon en voeg ui, knoflook, witte bonen en sla toe. Laat 20 minuten stoven met de deksel erop. Voeg wijn, erwten en stilton toe en kook 4 minuten tot de erwten gaar zijn. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Deze mooie foto en dit lekkere recept is gemaakt door Girl Interrupted Eating.

Reacties

  1. gerda 18 februari 2012 20:05 uur

    slasoep is inderdaad héél lekker; maken dit reeds vele jaren.
    sjalotjes en ui stoven in beetje boter en zonnebloemolie, sla in plukken erbij,
    laten warm worden, bouillon erbij doen, mixen, beetje halfvolle room toevoegen, daarna fijngesneden groene kruiden nr keuze (peterselie, kervel, bieslook of lavas ) in strooien, en klaar is de fantastische soep ! opdienen in kleine tasjes of kommetjes en geroosterd sneetje wit of bruin brood erbij geven….HEERLIJK !

  2. Okke Amerongen 20 februari 2012 17:35 uur

    Hallo Gerda, Goede tip. Met flink wat kruiden is het inderdaad ook heerlijk. Geroosterd brood smaakt er ook echt zalig bij. Bedankt voor alle tips!

  3. Thea 23 februari 2012 15:48 uur

    recept van Flandria.be
    Slasoep

    Soep
    Kookniveau:.Ingrediënten voor 4 personen
    1 kropsla
    1 ui
    10 g boter
    1 l magere gevogeltebouillon
    2 eetlepels lightroom
    peper, zout, nootmuskaat, 1 mespunt chilipoeder
    2 sneetjes bruin- of volkorenbrood per persoon

    Bereidingswijze
    Snijd de voet uit de slakrop. Spoel de bladeren in ijskoud water en droog ze. Snijd ze in grote stukken. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit de boter en fruit er de ui in op een zacht vuurtje. Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten meefruiten. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 20 minuten op een zacht vuurtje koken. Mix de soep, roer er de room door en warm op zonder de soep te laten koken. Breng ze pittig op smaak met peper, zout, nootmuskaat en chilipoeder. Serveer met geroosterde sneetjes brood.

  4. Okke Amerongen 26 februari 2012 18:06 uur

    Hallo Thea, Bedankt voor dit recept. Dit klinkt ook heerlijk en ik ga het zeker een keer proberen.