Gebakken paardenbloemblad met spekjes

Gebakken paardenbloemblad met spekjes Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediƫnten:

 • 1 bos paardenbloemblad van ongeveer 400 gram
 • olijfolie
 • 50 gram spekblokjes
 • 1 ui, gesnipperd
 • zout en peper

Paardenbloemblad is een groente met een aangenaam bittere smaak. Het bakken van de groente maakt de smaak wel wat zachter maar het blijft gewoon een bittere groente. De combinatie met lekker zoute spekjes en een uitje werkt uitstekend. Als je geluk hebt kun je de groente op de markt kopen maar wild plukken gaat natuurlijk ook prima. Pluk dan wel zo veel mogelijk jong blad. Dat is malser en minder bitter. Dit gerecht serveer je bij een lekker stukje vlees met aardappels maar kan ook als maaltijd op zich gegeten worden.

Snijd het blad in grote stukken en de stelen in wat fijnere stukken. Verwarm olijfolie in een grote pan. Bak het uitje samen met de spek zachtjes. Voeg nu de stelen toe en laat ongeveer 5 minuten stoven. Voeg nu het blad toe en laat het geheel nog 10 minuten stoven of langer als je de groente liever wat zachter hebt. Dien warm op en eet smakelijk!

Reacties

 1. trijnie 22 februari 2013 17:07 uur

  Kan je hier gewoon paardenbloemen voor gebruiken die in de tuin groeien?

 2. Okke Amerongen 23 februari 2013 19:55 uur

  Hallo Trijnie, Je kunt ook gewoon paardenbloemblad gebruiken. Neem dan jong blad, dat is nog lekker mals. De smaak zal wel wat pittiger zijn dan de gekweekte variant.