Sla met artisjokken, olijven en amandelen

Sla met artisjokken, olijven en amandelen Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 1 reactie

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
5 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediƫnten:

  • 1 krop sla
  • 1 blik artisjokken
  • 100 gram amandelen (of andere noten of pitten)
  • 100 gram olijven
  • 6 lepels olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Een blikje artisjokken heb ik eigenlijk altijd in huis, net als wat olijven. Als je dan een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel om lekker te eten, dan kun je alijd iets lekkers maken. Het enige dat je hoeft te kopen is een krop sla.

Rooster de amandelen in een koekenpan tot ze licht kleuren. Laat ze daarna afkoelen. Maak in een grote kom volgens het recept voor vinaigrette de dressing van olijfolie, azijn, mosterd, honing en peper en zout.

Scheur de sla in stukken die makkelijk te eten zijn. Was ze goed en droog ze in de slacentrifuge. Meng de sla nu in de grote kom met de vinaigrette. Leg de sla op de borden. Leg er nu de in helften gesneden artisjokken op. Strooi over elk bord een paar olijven en geroosterde amandelen. Eet smakelijk!

Reacties

  1. john meijer 1 mei 2013 11:26 uur

    sla is zond en lekker ik doe in het weekend klaar makken
    groetjes van john