Sla met gegrilde groene asperges

Sla met gegrilde groene asperges Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 1 reactie

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediƫnten:

  • 10 groene asperges
  • 75 gram gemengde sla
  • paar radijsjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout

Groene asperges zijn minstens zo lekker als witte. In deze salade gril je ze om ze nog meer smaak te geven. Je legt ze op een lekkere frisse gemengde salade. Ik heb zelf sla met radicchio gemengd. Maar gebruik gerust de sla die je op dat moment in huis hebt.

Zet een grilpan op hoog vuur en laat hem goed warm worden. Gril de asperges totdat ze een mooi grilstreepje hebben. Het mag best flink donker worden. Ook al zeggen ze dat dit niet zo gezond is, het is wel lekker!

Was ondertussen de sla en droog het goed met een slacentrifuge. Maak nu de dressing: klop in een ruime kom azijn, met zout tot het opgelost is. Klop nu de olie erdoor met wat peper. Meng de sla door de dressing en zorg dat alle blaadjes bedekt zijn met wat dressing.

Leg de slablaadjes op een bord en snijd er wat plakjes radijs over. Laat de gegrilde asperges een beetje afkoelen. Leg de gegrilde asperges op de borden en maal er nog wat peper overheen. Eet smakelijk!

Reacties

  1. Ellen 13 oktober 2013 12:07 uur

    Erg goed ik ben er blij mee