Sla met gegrilde groene asperges
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
1 reactie
- Voorbereidingstijd:
- 10 minuten
- Kooktijd:
- 10 minuten
- Aantal personen:
- 2
Ingrediƫnten:
- 10 groene asperges
- 75 gram gemengde sla
- paar radijsjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- peper en zout
Groene asperges zijn minstens zo lekker als witte. In deze salade gril je ze om ze nog meer smaak te geven. Je legt ze op een lekkere frisse gemengde salade. Ik heb zelf sla met radicchio gemengd. Maar gebruik gerust de sla die je op dat moment in huis hebt.
Zet een grilpan op hoog vuur en laat hem goed warm worden. Gril de asperges totdat ze een mooi grilstreepje hebben. Het mag best flink donker worden. Ook al zeggen ze dat dit niet zo gezond is, het is wel lekker!
Was ondertussen de sla en droog het goed met een slacentrifuge. Maak nu de dressing: klop in een ruime kom azijn, met zout tot het opgelost is. Klop nu de olie erdoor met wat peper. Meng de sla door de dressing en zorg dat alle blaadjes bedekt zijn met wat dressing.
Leg de slablaadjes op een bord en snijd er wat plakjes radijs over. Laat de gegrilde asperges een beetje afkoelen. Leg de gegrilde asperges op de borden en maal er nog wat peper overheen. Eet smakelijk!
Reacties
Over deze site
Sla.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Sla.nl alles over het doel van deze site.
Ellen 13 oktober 2013 12:07 uur
Erg goed ik ben er blij mee