Sla met gepocheerd ei
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
Nog geen reacties
- Voorbereidingstijd:
- 7 minuten
- Kooktijd:
- 3 minuten
- Aantal personen:
- 2
Ingrediƫnten:
- halve krop sla
- halve krop radicchio
- 4 verse eitjes
- scheut azijn voor in kookwater
- paar radijsjes (optioneel)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- peper en zout
Angst om een ei te pocheren is nergens voor nodig. Als je toch een ei hebt met veel uitlopers dan snijd je het gewoon even bij. Niemand die er wat van ziet. In boeken lees je altijd dat je zeer verse eitjes moet hebben omdat die beter bij elkaar blijven tijdens het pocheren. Van vrienden kreeg ik eitjes van eigen kippen die supervers waren. En... de theorie klopt, de eitjes bleven mooi bij elkaar tijdens het pocheren. Ik hoefde nauwelijks bij te snijden. Pocheer niet te lang zodat de dooier lekker zacht is en als extra dressing over je sla loopt. Heerlijk!
Breng een flinke pan water aan de kook om de eitjes te pocheren en voeg een scheut azijn toe. Scheur de sla en radicchio in mooie eetbare stukjes en was het goed. Maak de sla droog in de slacentrifuge. Voeg olie en azijn en wat peper en zout toe en meng het goed door de sla.
Leg de sla op de borden en snijd er plakjes radijs over. Zorg dat de borden helemaal klaar zijn voordat je de eitjes gaat pocheren.
Zodra het water kookt, breek je de eitjes voorzichtig en laat je ze in het kokende water glijden. Kook ze zo kort mogelijk. Het eiwit moet gestold zijn maar het eigeel niet. Schep de eitjes met een schuimspaan uit de pan en snijd eventuele slierten eiwit weg zodat je een mooi gepocheerd eitje hebt. Leg op elk bord twee gepocheerde eitjes. Serveer er eventueel een stuk lekker brood bij. Eet smakelijk!
Over deze site
Sla.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Sla.nl alles over het doel van deze site.