Sla met tonijn en kappertjes

Sla met tonijn en kappertjes Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 3 reacties

Voorbereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediƫnten:

 • krop botersla
 • krop radicchio
 • olijfolie
 • azijn
 • peper en zout
 • 2 blikjes tonijn
 • kappertjes

Vroeger aten wij nooit vis en pas heel laat heb ik vis leren eten. De eerste vis die ik at was tonijn. Een logische keus want van alle vis vind ik dit het meest vlezig smaken. Inmiddels eet ik ook andere vis maar tonijn vind ik nog altijd lekker. Deze salade combineert frisse botersla, bittere radicchio en zoute kappertjes met lekker zoutige en vlezige tonijn. Heerlijk en snel te maken. Eet smakelijk!

Pluk het blad van de sla en de radicchio en verwijder de harde nerven. Scheur ze in stukjes die je in een keer in je mond kunt stoppen. Was de sla goed en droog ze in de slacentrifuge. Doe de gedroogde sla in een grote kom.

Giet er nu flink wat olijfolie over en azijn. De verhouding olie azijn is ongeveer 3:1. Dus drie eetlepels olie en een eetlepel azijn. Dit is afhankelijk van je eigen smaak maar ook van de zuurgraad van de azijn. Strooi er zout en maal er peper over en meng alles goed.

Leg op elk bord een flinke hoeveelheid sla. Open de blikjes en giet het vocht eraf. Leg op elk bord een paar mooie stukjes tonijn. Strooi wat kappertjes over de sla. Bestrooi alles nog een keer met wat gemalen peper. Eet smakelijk!

Voor de zekerheid: ik weet dat tonijn sterk bedreigd is. Logisch want het is heerlijke vis. Er zijn alleen vele verschillende soorten tonijn. Voor deze salade heb ik verantwoord gevangen Albacore (Bonito del Norte) witte tonijn gebruikt die op kleine schaal met de lijn gevangen is door het bedrijf Fish4Ever.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat zeker even een reactie achter of het lekker was.

Reacties

 1. Ingrid 9 juni 2012 14:36 uur

  het is heerlijk fris en ook goed als lunch op een cracker

 2. Okke Amerongen 11 juni 2012 18:57 uur

  Hallo Ingrid, Mooi dat de salade lekker was. Leuk om te horen!

 3. Wiepke 17 juni 2012 10:26 uur

  Hoi Okke, Dit lijkt me een heerlijk zomerse salade, krijg nu al zin om hem te maken en vooral te eten!

  Groeten!

  Wiepke