Stamppot met gegrilde sla

Stamppot gegrilde sla Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

  • 2 worstjes (optioneel)
  • 4 kropjes little gem sla
  • 300 gram kruimige aardappelen
  • 1 flinke pastinaak
  • 50 gram boter voor puree en om mee te bakken
  • 100 milliliter melk
  • 1 ui
  • theelepel grove mosterd
  • peper en zout naar smaak

Mooie producten die ik zie geven veel inspiratie. In de Turkse winkel waar ik graag kom verkochten ze 6 kropjes little gem sla in een bakje. Die kon ik niet laten liggen. Onderweg naar huis wist ik het: ik ga ze grillen en op een stamppotje leggen. Met een lekker worstje erbij. Voor vegetariërs is het natuurlijk ook zonder worst mogelijk.

Schil de aardappelen en de pastinaak. Halveer de aardappelen en snijd de pastinaak in grove stukken. Pastinaak is sneller gaar dan de aardappel en het mooiste is als het ongeveer tegelijk gaar is. Zet beide groenten in dezelfde pan net onder water met een theelepel zout. Breng aan de kook en kook totdat het gaar is.

Bak de worstjes in wat boter of olijfolie gaar. Doe er tegen het einde de fijngesneden ui bij zodat de ui mooi gaar is maar niet aanbrand.

Verwarm ondertussen de grillpan of plaat. Halveer de kropjes little gem sla in de lengte. Grill ze en laat ze lange tijd op dezelfde manier liggen. Anders krijg je niet die mooie grill streepjes omdat je de kropjes dan de hele tijd verplaatst.

Verwarm de melk in een steelpannetje. Stamp de aardappels en pastinaak en roer er de boter en de mosterd door. Giet nu telkens een scheutje warme melk erdoor tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout. Doe de puree op de borden en leg het worstje erop. De jus met de uien giet je over de puree. Dan leg je de mooi gegrilde sla erop. Eet smakelijk!

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk